Aanvragen brochure

Aanvragen prijslijst

Home


La Très Illustre Compagnie du Chat Noir Extraordinaire

De Mannen van Achterom

Straf

Son of Town Hall (USA/UK)


Nol Havens


Matthews Southern Comfort

Bertus Borgers

Op Zoek Naar Johan

Iris Penning

Jankobus Seunnenga & Dick Vestdijk

Stemmen Uit De Loopgraven

Roel Spanjers

Malford Milligan

Eli Goffa

Maria & The Bandit

L'Chaim

Simone Roerade

Mercy John

Mark Olson

Negritos  (Arg)

Blue Rose Code

Dries

Reminder

Jeffrey Halford & The Healers

André Brasseur & Band

Marutyri

Sedaa

Carnaval der Dieren

Orfeo en Euridice

Boys Named Sue

The Hillbilly Moonshiners play Mumford And Sons

The U2 Tribute

Creedence Clearwater Survival

The Policed

Queenmania (It)

The Eagles Tribute Band

Nils Fischer & Timbazo

Verbraak | Van Bijnen


Aanmelden Nieuwsbrief
.privacy statement
Jankobus Seunnenga & Dick Vestdijk

'Fabels met kleurkrijt '
Kees Fens schreef op 16 oktober 1998 in de Volkskrant: ‘In 1938 publiceerde Vestdijk de kleine dichtbundel Fabels met kleurkrijt. Vijftien fabels staan erin, alle zes vierregelige strofen lang. De bundel hoort klassiek te zijn in de Nederlandse literatuur. Hij is dat niet geworden; zelfs het mooiste gedicht eruit, de eerste fabel, heeft die status van onvergankelijkheid of onaantastbaarheid niet gehaald’.Tachtig jaar na het verschijnen van de dichtbundel ‘Fabels met kleurkrijt’ heeft de in Leeuwarden geboren Jankobus Seunnenga deze op muziek gezet. Jankobus heeft veel ervaring met het op muziek zetten van gedichten. Zijn cd’s ‘Uit angst voor de holheid’ en ‘Melodie, gedichten van Couperus’ en ‘Voor het land’ werden landelijk zeer lovend ontvangen

Deze Friese oerpunker verwierf bekendheid met de band Kobus gaat naar Appelscha, door muziekkrant OOR betiteld als de beste punkband die Nederland ooit heeft gehad, en het A.D.H.D.-country- & folkduo Pigmeat.

Op de cd werkt hij o.a. samen met Dick Vestdijk (zoon van Simon Vestdijk) en Sjoukje Bloem. Naast instrumentale bijdragen in de vorm van o.a. viool, gitaar en mellotron, zingt Dick Vestdijk ook nog twee van de vijftien gedichten. De eerste fabel, staat er zowel in het Nederlands als in het Fries op. De Friestalige versie wordt gezongen door Sjoukje Bloem, de vertaling is van Abe de Vries.

De cd ‘Fabels Met Kleurkrijt’ is grotendeels opgenomen in de SingSing Studio te Metslawier. Mixen & masteren is in samenwerking met Joop van der Linden (o.a. Amsterdam Klezmer Band) gedaan.

De productie ‘Fabels met kleurkrijt’ is een eerbetoon aan misschien wel de beroemdste Harlinger ooit en wordt ondersteund door o.a. Het Hannemahuis, De Vestdijkkring, Anton Wachterprijs en de familie Vestdijk.

 

Voor de voorwaarden neem contact op met 0497-540054 of stuur een mail naar post@theaterimpresariaat.nl