Aanvragen brochure

Aanvragen prijslijst

Home


JW Roy

Stemmen Uit De Loopgraven

Achterom

Nils Fischer & Timbazo

Björn van der Doelen

Boys Named Sue

Straf

VOF De Kunst

Eriksson Delcroix

Op Zoek Naar Johan

Nol Havens/VOF De Kunst

Iris Penning

Laroux


Mannen Van Naam

Stringcaster

Reminder

Mercy John

Ad van Meurs aka The Watchman

The Dad Horse Experience

The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band

La très illustre compagnie
du Chat Noir


Scarlet Mae

Bertus Borgers

Sedaa

The Revolvers


Simone Roerade

André van den Boogaart

Lizet van Beek en Heleen Heeres


De Kleine Scala

Discreator

Banjo Circus

Ton Engels

The Eagles Tribute Band


a night outAanmelden Nieuwsbrief


post@theaterimpresariaat.nl
0497-540054

programma 2017/2018  


l


JW Roy

"A Room Full Of Strangers"(Americana, Roots, Singer Songwriter, Story telling, Beeld)

JW Roy treedt op met band, beeld en verhalen. Na het succesvolle Dry Goods and Groceries (cd/boek/tour), is JW Roy per februari 2018 terug met een splinternieuw album en muziek-theater programma. 


lees meer...


l

Stemmen Uit De Loopgraven

Lizet van Beek en Johan Nuyten

In een bijna sacrale setting met elementen, beelden en geluiden uit de Eerste Wereldoorlog verhalen Lizet van Beek en John Nuyten over de geschiedenissen van 12 jongemannen die in de loopgraven hun zielenroerselen in poëzie aan het papier toevertrouwden. John Nuyten zette die twaalf teksten op muziek en verzamelde de verhalen van deze 12 jonge mensen.
Waar kwamen ze vandaan? Hoe raakten ze in deze oorlog verzeild? Hoe liep het met hen af?
Ieder persoon zijn eigen verhaal, ieder persoon zijn eigen lied.


lees meer...l

Achterom

“Prachtige mix van muziek en humor van drie onbesuisde Brabanders.”

In Achterom II gaan John, Luc en Maarten een stap verder. Genoeg teruggeblikt. Wat kunnen vijftig plussers zich nu en in de toekomst nog veroorloven? Hoe manoeuvreer je tussen je eigen ouder wordende ouders en wegtrekkende kinderen? Pijntje hier, kwaaltje daar. Van voetballer in het vaandelteam naar Tai Chi in een sneu achterafzaaltje, gisteren nog de Ventoux beklommen, vandaag laat je de hond uit in het park. Met een poepzakje….

lees meer...


l


hNils Fischer & Timbazo

Rumberos a Montón

Een interactief uitgelaten Latin feest voor iedereen - voor dansers en luisteraars! ‘Horns blaring, percussion faster than the speed of light and singers just spitting fire!’ (Salsapower).


lees meer...

l

Bjorn van der Doelen


De cowboy, de outlaw, de sheriff en de hoer.

Het lijkt al weer een mensenleven geleden dat Björn van der Doelen voetballer was van PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC.  Al voor zijn dertigste was hij met voetbalpensioen en begon hij een nieuw leven als muzikant.  Als voetballer was hij al een speler met karakter;  sociaal, maar in zekere zin een buitenbeentje en eentje die niet afgeeft.  Eigenschappen die hem ook als muzikant gevormd lijken te hebben.

lees meer.....

l

Boys Named Sue

"I’ve Been Everywhere"

 


In de eerste theatershow van de Boys Named Sue draait alles om de trein. Waarmee kan je beter door de muzikale wereld van Johnny Cash reizen? De Boys Named Sue nemen u mee op reis.

lees meer.....


l

strafStraf

ZEPPELIN!

Voor hun nieuwste muziektheatervoorstelling laten de mannen van Straf zich inspireren door de waanzin van de redelijken. ZEPPELIN! gaat over de krankzinnigheid die kolkt onder de oppervlakte en de gekte die het gezond verstand verzwelgt. Straf geeft zich over aan de waanzin. En vroeg of laat gaat iedereen voor de bijl.lees meer...

l

VOF De Kunst

Familieconcert

VOF de Kunst brengt in dit concert een mix van hun kinderrepertoire en ‘grote mensen hits’. Een warm concert voor kinderen, ouders en grootouders.


lees meer...


l


eriksson delcroixEriksson Delcroix

 


2014 was een mooi jaar voor het mooiste countrykoppel van Vlaanderen, Nathalie Delcroix en Bjorn Eriksson. Hun debuutplaat ‘For Ever’ zag het daglicht en werd unaniem gesmaakt, er was de tour met de Broken Circle Bluegrass Band, 20 jaar Laïs, opnames in Nashville in Jack White’s Voice-0-Graph en een immense tour doorheen Vlaanderen.lees meer...


l


Op Zoek Naar Johan

'weg uit de stad'


Op Zoek Naar Johan is de band rondom zanger en liedjesschrijver Martijn Kuijten. Na jaren van rondwerven door Europa en de rest van de wereld en een verleden in verschillende Engelstalige bands, begon hij in de zomer van 2011 met het schrijven van liedjes in het Nederlands/Brabants. “In het Brabants omdat dit dichter bij mijn gevoel ligt of gewoon omdat ons mam dan ok een keer verstaat wa ik zing,” aldus Kuijten.


lees meer...

l

Nol Havens/Vof De Kunst

 


‘Suzanne… Suzanne… Ik ben stapelgek op jou.’ We kunnen het allemaal nog woordelijk meezingen. En… het brengt ons allemaal terug naar die ene periode in je leven. Over de hele wereld klinkt het lied nog steeds uit radio’s en wordt er bij tijd en wijle uit volle borst meegezongen. Suzanne. De wereldhit van VOF de Kunst/The Art Company. Ferdi Lancee schreef het, Nol Havens zong het. Miljoenen platen werden er verkocht en in 7 landen stond VOF de Kunst op de eerste plaats van de hitparade.....mooie verhalen.


lees meer...

l

irisIris Penning

'Spreken Met Suiker'

Het is poëtische pop waarmee Iris Penning je verwelkomt in haar hersenkroeg.  Vaak vrolijk, soms duister, en boven alles met een nadruk op de tekst - misschien is zij nog wel meer dichter dan muzikant.

Haar album, "Spreken met Suiker", werd lovend ontvangen door de pers.

"Spinvis knikt instemmend, Ramses Shaffy en Maarten van Roozendaal zien van bovenaf dat het goed is. Koesteren die plaat." – OOR

‘Dat is wat Iris Penning doet: harten stelen. Met haar charmante voorkomen, maar zeker ook met haar prachtige liedjes die vaak een poëtische ondertoon hebben en altijd oprecht en bezield klinken’ (3voor12).

lees meer.....

l

Laroux

Gekanteld Gras
Muziek en verhalen van onderweg

Eigenzinniger en breekbaarder dan weleer, brengt Laroux verhalen van onderweg en wereldmuziek uit alle windstreken. (Zoals hij eerder deed met zijn eerste programma “Liever een Pallieter”).

lees meer.....


l

Mannen Van Naam

Folk met allure

Te boeken voor lossen concerten (zonder Sylvia Houtzager) Ton Smulders, Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven stonden alle drie aan de basis van de bekende band "Pater Moeskroen". Drie mannen die hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend hebben. Samen brengen ze vrolijke folk met leuke Nederlandstalige teksten.

lees meer.....

l


Stringcaster

theaterconcert

Een prettig gestoorde 5-mans formatie die een aanstekelijke mix brengt van Bluegrass, Rockabilly, Folk, Country & Hillbilly. Wat wil je nog meer!?

lees meer.....

l

Reminder

theaterconcert

"Een jonge band van nu met een sound van toen." Reminder brengt de Amerikaanse folklore weer tot leven met een repertoire aan eigen nummers en een flinke dosis energie.

lees meer.....

l

Mercy John

theaterconcert

Noem het Roots, noem het Americana, de muziek van Mercy John is duidelijk geïnspireerd door artiesten en bands als Tom Petty en Bruce Springsteen. Maar ook invloeden van Ryan Adams en The Jayhawks zijn duidelijk hoorbaar. Gebruikmakend van akoestische of elektrische gitaar en soms een mondharmonica, probeert hij liedjes te schrijven die ontroeren en in je hoofd blijven hangen. Liedjes over liefde en trouw, maar ook over spijt en wanhoop. Zijn shows zijn vaak bijzonder intiem en blijven nog lang na afloop nazinderen.

lees meer.....

l

Ad van Meurs aka The Watchman

Theatervoorstelling "Dorset Moon"

Van Meurs is een van de grondleggers van het singer-songwriter genre in Nederland. Als liefhebber van Blues, Folk en Americana ging hij al in de vroege jaren tachtig met regelmaat naar de US om daar zijn oor te luister te leggen bij de outlaw zangers van de Amerikaanse countryfolk. Als recording artist is van Meurs ook altijd bijzonder productief geweest, dat getuigt zijn indrukwekkend discografie. Naast een rasecht songschrijver is hij overigens ook een begenadigd gitarist en beheerst hij het "fingerpicking" als geen ander.

lees meer.....

l

Country Café

"It’s Jukebox Time"

"Nederlandse topmuzikanten spelen Country, Americana, West Coast en liedjes uit de serie Nashville."

Enkel beschikbaar voor Thearterboekingen in België

lees meer.....

l

The Dad Horse Experience

Keller-Gospel Een unieke mix van Country, Gospel, Singer-Songwriter & Punkrock

"This man has a message, and music is the medium with which he effectively conveys that message. What's more, it is a message born of darkness and sin, and so it is intended to be delivered in the dark places and to the sinners. A little direction for the lost. Some hope for the seemingly hopeless. A touch of salve for the wounded. A dot of light at the end of a long tunnel."

lees meer.....

l

The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band

afterparty show

The Hillbilly Moonshiners zijn een hedendaagse bluegrassband uit het zuiden van Nederland en spelen je favoriete songs van toen en nu.

lees meer.....

l


chat noirLa très illustre compagnie du Chat Noir

'La Vendange'

La très illustre compagnie du Chat Noir is een groep van tien muzikanten uit Nijmegen die zich hebben toegelegd op het schrijven en spelen van Franstalige muziek. Wat begon als drie bevriende muzikanten die iets anders wilden maken dan de rockmuziek die ze gewend waren, heeft geleid tot een tienkoppig orkest, debuutalbum La Vendange en de gelijknamige voorstelling.

lees meer.....
l

scarlet maeScarlet Mae

The Radiator's Broke

Scarlet Mae is de band rondom zangeres, pianist en songwriter Marije van Rijn. Ze schrijft poëtische liedjes op het snijvlak van pop, jazz en folk.


lees meer.....

l

bertus borgersBertus Borgers

"De Blues Kleeft Aan Mij"

 

Bertus Borgers (1947) speelt al sinds zijn vijftiende in rockbandjes. In zijn boeken ‘Weg van hier’, ‘ik hou van Herman’ en ‘Onder onze voeten kruipt de Blues’ valt te lezen dat hij wel het een en ander heeft meegemaakt op en achter het podium. En net als in zijn muziek is ook in deze verhalen de Blues nooit ver weg, want de vervreemding en de Weltschmerz waren constant aanwezig in het dagelijks leven van deze rockmuzikant. Op het podium komt dit tot leven als de muzikant Bertus een verteller wordt. Afgewisseld met veel muziek, waarbij hij begeleid wordt door zijn broer Ruud op gitaar, laat hij in ‘de Blues kleeft aan mij’ iedereen meekijken naar de dagelijkse details waar ook rockmuzikanten mee moeten opstaan en leven..

lees meer.....l

sedaaSedaa


De muziek van Sedaa biedt een crossover tussen traditionele Mongoolse muziek met Orientaalse ritmes en Westerse jazz. Soms mystiek en dan weer modern. Sedaa betekent stem… die nog lang na zal klinken in de hoofden van hen die het hoorden en zagen.

lees meer.....


l

revolversThe Revolvers

"The Revolvers Sixties Revival"


Sixties muziek zoals die destijds in ‘Swinging London’ geklonken moet hebben. Zien = geloven!


lees meer...
lijn

simone roeradeSimone Roerade

"Mrs Hips Sings The Bluesl"

 


Een van de allersterkste en mooiste soul-stemmen van Nederland. Simone Roerade werd in de jaren 90 bekend als zangeres van Candy Dulfers Funky Stuff en tourde daarmee de hele wereld rond, formeerde daarna haar band Hips en zong in de jaren daarna met vele grote artiesten en allerlei combinaties.

lees meer.....lijn

andre vdbAndré van den Boogaart

"Sterk Verhaal"

 

André van den Boogaart is een artiest van het authentieke soort. Een gitarist en zanger die het leven ook echt beleeft en dat met rauwe poëzie beschrijft. Zijn liedjes zijn dan ook allemaal rechtstreeks uit het leven gegrepen - als hij binnen een andere muzikale stroming actief zou zijn, zou je zijn creaties tot ‘het levenslied’ kunnen categoriseren. Divers in thematiek, origineel in taalgebruik. Soms in Brabants dialect, soms in het Nederlands met een Brabantse tongval.
lees meer.....l

orfeoLizet Van Beek en Heleen Heeres

"Orfeo en Euridice"
Een opera voor de hele familie

 


In de 18e eeuw componeerde de componist Christoph Gluck op dit verhaal zijn opera "Orfeo ed Euridice". Lizet van Beek en Heleen Heeres maakten hiervan een bewerking die de opera voor kinderen toegankelijk maakt. In 50 minuten bezingen en spelen zij, samen met 2 poppen, het verhaal van Orfeo.lees meer.....
l

de kleine scalaDe Kleine Scala

"Opera Uit een Jurk"

De Kleine Scala is een stijlvolle en humoristische opera voorstelling. We zien een verrijdbaar, rood fluwelen theatergordijn. Daarvoor een accordeonist die een ouverture speelt. Vanuit het doek verschijnt de Opera-Diva gekleed in een enorme barokke Operajurk.


lees meer.....

l

discreatorDiscreator

Een emotionele achtbaan; een feest van de bureaucratie!

Bij de Discreator komt u tot rust en tot uw Werkelijke Zelf in een maatschappij die zich als een wervelwind door ons bestaan heen jaagt. Wij worden geleefd door conventies als tijd, waarde en ingesleten patronen. Wij zijn het niet meer die spullen bezitten: spullen bezitten ons! Maar met de Discreator komt daar verandering in.

lees meer.....l

Banjo Circus

Frank Powlesland (UK) maakte begin jaren 90 furore in NL met de band The Lost T shirts of Atlantis. Inmiddels heeft hij een aantal solo /duo straattheatervoorstellingen gemaakt waarmee hij door de wereld trekt. Veel music, veel interactie, circustrucs en comedy. Hieronder drie van zijn shows.
lees meer.....l

ton engelsTon Engels

Ton Engels is al sinds de jaren tachtig bekend als voorman van de virtuozenband Blowbeat, waarmee hij in de laatste twee decennia van de vorige eeuw grote successen boekte, in binnen- en buitenland. De zanger/gitarist kent echter ook een totaal ander muzikaal leven. Dat van de Limburger die zijn leven bezingt in het dialect waarmee hij is opgegroeid. De afgelopen jaren heeft hij reeds een aantal bijzondere albums in zijn streektaal op zijn naam geschreven.
lees meer.....l

The Eagles Tribute Band

Na jarenlang nummers van hun grote helden te coveren en wereldberoemde artiesten te begeleiden op festivals in binnen-en buitenland, werd in 2004 door een groepje Nederlandse topmuzikanten besloten om een Eagles tribute band op te richten. Tijdens dit totaalspektakel kan u genieten van de grootste hits van The Eagles. Inclusief de indrukwekkend solo’s, harmonieën en zangpartijen waarvoor ze bekend staan! U zult er van versteld staan hoe goed deze Tribute Band de genialiteit van The Eagles benadert.
lees meer.....