Aanvragen brochure

Aanvragen prijslijst

Home


La Très Illustre Compagnie du Chat Noir Extraordinaire

De Mannen van Achterom

Straf

Son of Town Hall (USA/UK)


Nol Havens


Matthews Southern Comfort

Bertus Borgers

Op Zoek Naar Johan

Iris Penning

Jankobus Seunnenga & Dick Vestdijk

Stemmen Uit De Loopgraven

Roel Spanjers

Malford Milligan

Eli Goffa

Maria & The Bandit

L'Chaim

Simone Roerade

Mercy John

Mark Olson

Negritos  (Arg)

Blue Rose Code

Dries

Reminder

Jeffrey Halford & The Healers

André Brasseur & Band

Marutyri

Sedaa

Carnaval der Dieren

Orfeo en Euridice

Boys Named Sue

The Hillbilly Moonshiners play Mumford And Sons

The U2 Tribute

Creedence Clearwater Survival

The Policed

Queenmania (It)

The Eagles Tribute Band

Nils Fischer & Timbazo

Verbraak | Van Bijnen


Aanmelden Nieuwsbrief
.privacy statement
post@theaterimpresariaat.nl
0497-540054

programma 2019/2020  


l

La Très Illustre Compagnie du Chat Noir

'Extraordinaire'Nederlands meest eigenzinnige chansoncollectief is furieus! Op hun tweede album Extraordinaire gaat La Très Illustre Compagnie du Chat Noir tekeer tegen de angst voor het onbekende en de verwachtingen die de maatschappij ons oplegt. Het album is de opvolger van debuutalbum La Vendange dat in 2014 verscheen, en daarmee het eerste album in vijf jaar tijd. Met de toevoeging van percussie, trombone en sousafoon telt het gezelschap nu 13 leden en klinken de liedjes energieker, frisser en rijker gearrangeerd dan ooit.


lees meer...
l


De Mannen Van Achterom

Help Ons!


“Prachtige mix van muziek en humor van drie onbesuisde Brabanders.”

De Brabantse heren Maarten van der Zanden, Luc de Graaf en John van der Sanden weten het niet meer. Keken ze in Achterom I gelukzalig terug op hun jeugd en bespiegelden ze hun huidige leventjes in Achterom II, in hun derde cabaretprogramma Help Ons! zijn ze de draad eventjes helemaal kwijt.

lees meer...
l

strafStraf

Zeppelin


Voor hun nieuwste muziektheatervoorstelling laten de mannen van Straf zich inspireren door de waanzin van de redelijken. ZEPPELIN! gaat over de krankzinnigheid die kolkt onder de oppervlakte en de gekte die het gezond verstand verzwelgt. Straf geeft zich over aan de waanzin. En vroeg of laat gaat iedereen voor de bijl.

lees meer...l

Son Of Town Hall

Songs from the Raft


Stel je voor dat Simon en Garfunkel verdwaald zijn op zee. Zout in hun baarden, de wind in hun rug en whisky in hun flessen. Welke liedjes zouden ze zingen terwijl ze als melodieuze wildemannen op de planken van hun boot stompen?

Welkom bij de mythische wereld van de Son of Town Hall, het ongebruikelijke verbond van Ben Parker uit Londen, Engeland en David Berkeley uit Santa Fe, New Mexico. Parker, een zeer gewild liedjesschrijver / producent / multi-instrumentalist in Londen, en Berkeley, een beroemde zanger / liedjesschrijver / gitarist / auteur, hebben een wereld gecreëerd die tijd en ruimte overschrijdt, compleet met victoriaanse outfits, meditaties over de Zee en liedjes die smeken om meegezongen te worden.

lees meer...l

jaNol Havens

vooralsnog niet beschikbaar voor dit seizoen


'Suzanne… Suzanne… Ik ben stapelgek op jou.’ We kunnen het allemaal nog woordelijk meezingen. En… het brengt ons allemaal terug naar die ene periode in je leven. Over de hele wereld klinkt het lied nog steeds uit radio’s en wordt er bij tijd en wijle uit volle borst meegezongen. Suzanne. De wereldhit van VOF de Kunst/The Art Company. Ferdi Lancee schreef het, Nol Havens zong het. Miljoenen platen werden er verkocht en in 7 landen stond VOF de Kunst op de eerste plaats van de hitparade.....mooie verhalen.

lees meer...l

Matthews Southern Comfort


'Like a radio'

Matthews Southern Comfort had in 1970 een vliegend start met het nummer ‘Woodstock’. Wat onder andere in Engeland een nummer 1 hit was. De band was echter een kort leven beschoren. In 2010 blies Matthews de band in een andere samenstelling nieuw leven in. Simpelweg omdat hij het gevoel had dat hij met terugwerkende kracht de puntjes op de i wilde zetten. Het album ‘Kind of New’ was het resultaat, gevolgd door een uitgebreide concerttour waarin MSC zowel oud als nieuw werk ten gehore bracht.

lees meer...l

Bertus Borgers


'De Blues Kleeft Aan Mij'

Bertus Borgers (1947) speelt al sinds zijn vijftiende in rockbandjes. In zijn boeken ‘Weg van hier’, ‘ik hou van Herman’ en ‘Onder onze voeten kruipt de Blues’ valt te lezen dat hij wel het een en ander heeft meegemaakt op en achter het podium. En net als in zijn muziek is ook in deze verhalen de Blues nooit ver weg, want de vervreemding en de Weltschmerz waren constant aanwezig in het dagelijks leven van deze rockmuzikant. Op het podium komt dit tot leven als de muzikant Bertus een verteller wordt. Afgewisseld met veel muziek, waarbij hij begeleid wordt door zijn broer Ruud op gitaar, laat hij in ‘de Blues kleeft aan mij’ iedereen meekijken naar de dagelijkse details waar ook rockmuzikanten mee moeten opstaan en leven.

lees meer...l

Op Zoek Naar Johan


'Weg Uit De Stad'

Op Zoek Naar Johan is de band rondom zanger en liedjesschrijver Martijn Kuijten. Na jaren van rondwerven door Europa en de rest van de wereld en een verleden in verschillende Engelstalige bands, begon hij in de zomer van 2011 met het schrijven van liedjes in het Nederlands/Brabants. “In het Brabants omdat dit dichter bij mijn gevoel ligt of gewoon omdat ons mam dan ok een keer verstaat wa ik zing,” aldus Kuijten.

lees meer...


l

Iris Penning


'Welkom in de hersenkroeg'

Welkom in de hersenkroeg van Iris Penning. Samen met multi-instrumentalist Jorick Bronius neemt ze je mee in haar wereld. Vrolijk, soms duister, en boven alles met een nadruk op de tekst. Het is poëtische pop, waarmee Iris Penning haar verhaal vertelt. Een looppedaal, uitheemse instrumenten, twee stemmen en een heleboel woorden vormen het recept van de avond.

lees meer...


l

Jankobus Seunnenga en Dick Vestdijk


'Fabels met kleurkrijt'

Kees Fens schreef op 16 oktober 1998 in de Volkskrant: ‘In 1938 publiceerde Vestdijk de kleine dichtbundel Fabels met kleurkrijt. Vijftien fabels staan erin, alle zes vierregelige strofen lang. De bundel hoort klassiek te zijn in de Nederlandse literatuur. Hij is dat niet geworden; zelfs het mooiste gedicht eruit, de eerste fabel, heeft die status van onvergankelijkheid of onaantastbaarheid niet gehaald’.
Tachtig jaar na het verschijnen van de dichtbundel ‘Fabels met kleurkrijt’ heeft de in Leeuwarden geboren Jankobus Seunnenga deze op muziek gezet. Jankobus heeft veel ervaring met het op muziek zetten van gedichten. Zijn cd’s ‘Uit angst voor de holheid’ en ‘Melodie, gedichten van Couperus’ en ‘Voor het land’ werden landelijk zeer lovend ontvangen

lees meer...l

Stemmen Uit De Loopgraven


'Lizet van Beek & John Nuyten'

In een bijna sacrale setting met elementen, beelden en geluiden uit de Eerste Wereldoorlog verhalen Lizet van Beek en John Nuyten over de geschiedenissen van 12 jongemannen die in de loopgraven hun zielenroerselen in poëzie aan het papier toevertrouwden. John Nuyten zette die twaalf teksten op muziek en verzamelde de verhalen van deze 12 jonge mensen.
Waar kwamen ze vandaan? Hoe raakten ze in deze oorlog verzeild? Hoe liep het met hen af?
Ieder persoon zijn eigen verhaal, ieder persoon zijn eigen lied.

lees meer...l

Roel Spanjers

NEW ORLEANS VINTAGE VOODOO PIANO COLLEGE


Muzikant (en historicus) Roel Spanjers neemt jullie mee op een muzikale rondreis langs de exotische klanken en ritmes van New Orleans. Een echte pianisten-stad ook, en dat treft: Spanjers heeft op piano de specifieke, rollende Sound van New Orleans zo'n beetje als enige in Nederland helemaal in de vingers. Hij heeft daarvoor in het Zuiden van de VS rondgekeken, goed geluisterd en bovendien: gespeeld en getourd met lokale helden.


lees meer...
l

Malford Milligan

‘Life will humble you’


Malford Milligan is een van de grootste hedendaagse Amerikaanse Southern Soul zangers. Zijn nieuw album wordt uitgebracht op het Nederlandse label van JW Roy. Derhalve zal hij in 2019-2020 twee korte theater tours doen. Hij wordt hierbij begeleid door een all-star NL Roots band.

lees meer...
l

Eli GoffaEen singer-songwriter en zeer getalenteerd live performer die een luisterpubliek aan zich weet te binden met een afwisselende set van intieme luisterliedjes tot opzwepende bluesy soul met rootsy inslag.

Eli Goffa is een creatie van Elie De Prijcker uit Sint-Niklaas(BE). Opgegroeid tussen vaders stoffige platencollectie uit de jaren zeventig, raakte Eli voorgoed gepassioneerd door Americana muziek. Dat hoor je aan zijn breekbare maar met momenten ook krachtige zelfgeschreven nummers die al eens naar CSN&Y, José Gonzales, Blind Faith of Ray Lamontagne lonken.

lees meer...
l


Maria and the Bandit

‘Lieve luisterliedjes, rammelende roots, en kokend hete country’

Maria and the Bandit is een muzikaal duo geboren in het verkeerde tijdperk, die elkaar vonden in hun liefde voor oude americana. Denk aan Johnny Cash met June Carter, Emmylou Harris met Gram Parsons, Townes van Zandt, John Prine, maar ook moderne helden zoals John Fullbright en Edward Sharpe & the Magnetic Zeroes. De nummers zijn een mengeling van liefde, melancholie en een diep verlangen naar een vrij bestaan. Live variëren ze van intieme luister concerten als duo tot een volle country sound met een band bestaande uit drums, mandoline, pedalsteel, piano, gitaren en de contrabas. Verwacht lieve luisterliedjes, rammelende roots, en kokend hete country.

lees meer...l


L’Chaim

‘Theaterconcert

De zeven blije zigeuners van L’Chaim zetten sinds 2006 overal hun muzikale circustent op. Na een lange start met veel optredens in het studentencircuit van Delft komt de groep tot een solide line-up en neemt het een eerste demo op: “For Goat’s Sake”. Het vuur breidt zich langzaam uit, ondersteund door de balkan-hype van het moment. Na het debuutalbum “Gipsy Trouble” in 2011 speelt de band op Oerol, Festival Mundial (Tilburg) en diverse Bevrijdingsfestivals. Diverse tours door Europa volgen.

lees meer...l

Simone Roerade

Mrs Hips sings the bluesEen van de allersterkste en mooiste soul-stemmen van Nederland. Simone Roerade werd in de jaren 90 bekend als zangeres van Candy Dulfers Funky Stuff en tourde daarmee de hele wereld rond, formeerde daarna haar band Hips en zong in de jaren daarna met vele grote artiesten en allerlei combinaties.


lees meer...l

Mercy John

Let It Go Easy


Begin 2019 komt het nieuwe album van Mercy John uit ‘Let It Go Easy’. Naar aanleiding daarvan zal hij in 2019/2020 een aantal voorstellingen doen die speciaal op het theater geënt zijn.


lees meer...l

Mark Olson

‘Spokeswoman of the Bright Sun’


Er zijn maar weinig muzikanten die het alt.country- en americana-genre zo nadrukkelijk hebben beïnvloed als Mark Olson. Mijlpalen als ‘Hollywood Town Hall' (1991) of ‘Tomorrow The Green Grass’ (1995) zijn tijdloze meesterwerken. Olson tourt al weer enkele jaren met de Noorse zangeres en multi-instrumentaliste Ingunn Ringvold. Samen met haar maakte hij inmiddels 2 albums ‘Good-bye Lizelle’ (2014) en ‘Spokeswoman of the Bright Sun’ (2017)

lees meer...l

negritosNegritos

‘Velitaipan’


Kunstzinnige Argentijns/Spaanse band brengt live een mix van passie en ambiance. Tourde de afgelopen steeds intensief door de Europese Zomers. Zo ook dit jaar.

De band rond de broers Pablo en Diego Arias Lucioni, speelt net zo gemakkelijk klein en gepassioneerd als groot en meeslepend.
Geschikt voor vele verschillende concertvormen. Deze zomer in Europa beschikbaar voor festivals

lees meer...l

Blue Rose Code

Caledonian Soul


Ross Wilson Originally from Scotland but now living in Manchester, England, Ross is a hugely revered talent and presenting a very much in-demand live show in the UK (which his loyal fans travel for). He has just released his 4th outstanding record ‘The Water of Leith’ on Navigator Records. Ross writes from the heart; eschewing any specific genre but boasting an eclecticism that has become his hallmark - and has seen him compared to John Martyn, Van Morrison and Tom Waits.

lees meer...l

Dries

For The Light in Thy Heart


Dries Bongaerts is een ruwe diamant die de voorbije jaren werd geslepen in kroegen, clubs en op festivals. Zang, gitaar, mondharmonica en een niet te vermijden stem. Donkere Indiefolk met invloeden als Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder zoals hij zelf zegt.

lees meer...l

Reminder

Harry's Hunting Lodge Sessions

"A Reminder to the good ol’ days, when American pioneers met each other in the Appalachian mountains. They brought their native instruments, played some tunes from the homeland and Old-Time Music was born. Some 200 years later, on the other side of the ocean, four young guys inherited this tradition. With a healthy dose of energy and some Dutch influences, Reminder introduces this forgotten period in American music to the European mainland.

"Een jonge band van nu met een sound van toen." Reminder brengt de Amerikaanse folklore weer tot leven met een repertoire aan eigen nummers en een flinke dosis energie.

lees meer...l

Jeffrey Halford

‘Lo-Fi Dreams’

De Californische singer-songwriter Jeffrey Halford maakte in 2015, na zes afwezigheid, zijn comeback met een venijnige evenwel uitgebalanceerde plaat. Rainmaker was, volgens Popmagazine HEAVEN, het beste album wat hij tot ver maakte. Gevolg was een behoorlijk gevulde promotie tournee door de Benelux en Duitsland in 2016. Daarop terugkijkend sommige songs, die nu plaats hebben genomen op zijn nieuwe CD Lo-Fi Dreams, werden al op houdbaarheid getest tijdens de EU tournee.

lees meer...l

André Brasseur


De comeback van André Brasseur is een van de mooiste muziekverhalen van de jongste jaren. De koning van het Hammondorgel keert na 40 jaar in de vergetelheid terug met een jonge en straffe begeleidings groep. Hij pakt Pukkelpop (én Wild in’t Park 2017) in en stapelt nu in België de uitverkochte zalen en de onderscheidingen op elkaar. En het beste moet nog komen voor de 78 jaar oude virtuoos. Brasseur brengt anderhalf uur stomend spelplezier waar geen mens stil kan blijven bij zitten. André Brasseur is een absolute topper.

Brasseur zit zonder dat u het weet tussen uw oren. Iedereen die de 20ste eeuw bewust heeft gemaakt, moet zeker ooit André Brasseur (°1939) gehoord hebben. Zijn nummers kregen overvloedige airplay en waren in heel Europa populair als intro-tunes voor radio- en televisieprogramma’s. Zijn grootste hit ‘Early Bird Satellite’ (1965) was een internationale millionseller.

lees meer...l

Marutyri

Nederlandse FusionJazz van het allerbeste soortMarutyri is een Rotterdamse instrumentale fusion band. De diepe en stevige grooves, intense harmonieën, verhalende solo's en goed gearrangeerde stukken, maken dat Marutyri uniek is in de huidige muziekwereld en het zo goed doet in de muziek industrie.


lees meer...l

sedaaSedaa
De muziek van Sedaa biedt een crossover tussen traditionele Mongoolse muziek met Orientaalse ritmes en Westerse jazz. Soms mystiek en dan weer modern. Sedaa betekent stem… die nog lang na zal klinken in de hoofden van hen die het hoorden en zagen.


De band Sedaa staat voor indrukwekkende keelzang en instrumentalen, die als van een andere planeet lijken te komen. Zelden blijkt zo overduidelijk dat muziek een internationale taal is die zich door geen enkele grens laat weerhouden. De muziek van Sedaa voelt bij tijden erg vertrouwd en soms klinkt het zelfs verrassend Westers.


lees meer...l

Carnaval Der Dieren

Nol Havens en piano duo Martijn en Stefan Blaak
(kinder/familievoorstelling)


De fantasierijke teksten van Hetty Heyting, in deze voorstelling verteld door rasverteller Nol Havens, laten alle emoties voorbijkomen. Ze prikkelen de fantasie en laten kinderen zien welke reacties er bij welke emoties verwacht kunnen worden. Als in een echte fabel zijn de dieren net mensen.

De muziek bij deze muziektheatervoorstelling werd geschreven voor Camille Saint-Saëns (1835-1921). Hij schreef “Le carnaval des animeaux” in 1886 en het zijn voornamelijk de karakteristieke eigenschappen van de dieren die, een beetje spottend maar soms ook zeer treffend, worden weergegeven. Saint-Saëns schreef het werk puur en alleen voor het plezier van zichzelf en zijn vrienden. Tijdens zijn leven werd het stuk slechts één keer voorgedragen. Het werk bleef bijna 30 jaar liggen en werd pas in 1922 voor het eerst uitgegeven. In de loop der tijd won het stuk enorm aan populariteit.


lees meer...l

orfeoOrfeo en Euridice

Een opera voor de hele familie


Het Verhaal van Orfeo is het verhaal van de zanger/lierspeler Orfeo. Zijn muziek is zo schoon, dat hij bomen, bloemen en dieren in het bos ermee kan betoveren. Ook wint hij er de liefde van Euridice mee. Orfeo en Euridice willen samen zijn, maar de vader van Euridice heeft een andere man op het oog voor zijn dochter.

Als Euridice hier van hoort, vlucht zij weg uit het huis en rent het bos in. Daar wordt zij gebeten door een slang en zij sterft. Orfeo is intens verdrietig en treurt aan het water van de Lethe: de rivier die je alleen maar kunt oversteken als je dood bent en waarachter zich het dodenrijk bevindt.


lees meer...l

Boys Named Sue

Een opera voor de hele familieDe Boys Named Sue spelen de liedjes van Johnny Cash niet klakkeloos na. Johnny Cash is uniek, bijzonder en niet te imiteren. De energie, opwinding, rebellie en ontroering die Johnny Cash opriep, kun je terugvinden in deze theatershow. I’ve Been Everywhere is een bijzondere reis, een must voor alle Cash liefhebbers, Get On Board…..!!!!!


lees meer...l

THE HILLBILLY MOONSHINERS
PLAY MUMFORD AND SONS

Tribute concertHillbilly Moonshiners is een hedendaagse bluegrassband uit het zuiden van Nederland. De afgelopen twee jaar groeiden ze in rap tempo uit tot een band voor de grote festivals en popclubs. Met name hun Tribute to Mumford & Sons bracht hen ver tot over de Nederlandse landsgrenzen met als hoogtepunt een concert tijden het vermaarde ‘Sziget’ in Budapest in augustus 2017, een van de grootste vooruitstrevende popfestivals van Europa


lees meer...l

The U2 Tribute

‘Soundtrack of the 80’s’The U2 Tribute is de meest ervaren U2-Tributeband van Europa. Al meer dan 15 jaar levert deze band absolute topkwaliteit als het gaat om de muziek en de show van U2.


lees meer...l

Creedence Clearwater Survival
Iedereen kent natuurlijk de legendarische hitmachine Creedence Clearwater Revival: niet alleen songs als 'Bad Moon Rising' en 'Suzie Q' nestelden zich in het collectieve geheugen, ook wereld-beroemde nummers uitgevoerd door anderen blijken ooit uit de koker van songsmid John Fogerty te zijn gerold: 'Proud Mary', 'Rocking all over the world'...het zijn allemaal originele Creedence-songs!l

The Policed

Police Tribute concert


Begin jaren tachtig was The Police de populairste band ter wereld. Met een totaal vernieuwende visie op pop en punk, melodie en ritme wisten Sting, Andy Summers en Stewart Copeland binnen korte tijd de wereld te veroveren. Iedereen die begin jaren tachtig een tiener was herinnert zich nog de impact van hun eerste platen Outlandos d'Amour, Regatta de Blanc en die eerste indrukwekkende singles; Roxanne, Message in a Bottle, Can't Stand Losing You, So Lonely en zo voort.

lees meer...


l

Queenmania

Europa’s leading Queen Tribute showEen groot eerbetoon aan Freddie Mercury en "Queen": een geweldige show, opgezet met kostuums uit de videoclips beleef je opnieuw de belangrijkste momenten uit de carrière van de Engelse band.


lees meer...


l

The Eagles Tribute Band

DESPERADONa jarenlang nummers van hun grote helden te coveren en wereldberoemde artiesten te begeleiden op festivals in binnen-en buitenland, werd in 2004 door een groepje Nederlandse topmuzikanten besloten om een Eagles tribute band op te richten. Tijdens dit totaalspektakel kan u genieten van de grootste hits van The Eagles. Inclusief de indrukwekkend solo’s, harmonieën en zangpartijen waarvoor ze bekend staan! U zult er van versteld staan hoe goed deze Tribute Band de genialiteit van The Eagles benadert.


lees meer...


l

timbazoNils Fischer & Timbazo

Rumberos a Montón

Timbazo is een wervelende latin-band die garant staat voor een uitbundig dansfeest. De internationale groep verenigt de intensiteit van de Cubaanse timba met jazz en ‘salsa dura’. De bandleden zijn afkomstig uit Colombia, Cuba, Nederland, Duitsland, VS, Puerto Rico, Venezuela en Curaçao. Oprichter Nils Fischer, één van de beste percussionisten die Europa rijk is, koos een topbezetting waaronder drie geweldige salsa-zangers. Timbazo’s eerste album ¡Gracias Joe Cuba! deed de salsawereld schudden op haar grondvesten: het werd gekozen tot beste salsa-album van het jaar door de internationale pers. Na talrijke concerten op onder meer North Sea Jazz en vele grote zomerfestivals presenteert de band nu het knallende album Rumberos a Montón [vertaling: "Een groot feest"], in samenwerking met de Nederlandse salsa dansscholen en salsa.nl.


lees meer...


l

Verbraak | Van Bijnen


Joost Verbraak en Jan van Bijnen, in het dagelijks leven multi-instrumentalisten voor o.m. Freek de Jonge, Margriet Eshuijs, Rob de Nijs en Ralph de Jongh, zetten de luister- en festivalpodia op hun kop met een uitgekiende muziekmix.

Omdat de verhalen een steeds grotere plaats innemen van hun shows, maken ze nu de overstap naar het theater. U kunt dat meemaken!

lees meer...


l