Aanvragen brochure

Aanvragen prijslijst

Home


Mannen Van Naam

Mannen van Naam met Sylvia Houtzager

JW Roy & Leon Verdonschot

La très illustre compagnie
du Chat Noir


CaboCubaJazz

Iris Penning

Scarlet Mae

Sedaa

Straf

Nils Fischer & Timbazo


Eriksson Delcroix

The Revolvers


Simone Roerade

André van den Boogaart

Bertus Borgers

Boys Named Sue

Lizet van Beek en Heleen Heeres


De Kleine Scala

Brock

Ferdi Lancee &
Nol Havens


Wachten Op Henny van Oirschot

Discreator

Banjo Circus

Ton Engels

Marc Stakenburg en Bo Brocken

a night out

KLIK HIER VOOR
VOORSTELLINGEN HUIDIGE SEIZOEN
2015-2016


Aanmelden Nieuwsbrief


post@theaterimpresariaat.nl
0497-540054

programma 2016/2017 a night out


l


mannen van naamMannen Van Naam

"Waargebeurd"In korte tijd hebben de MANNEN VAN NAAM indruk gemaakt in de Nederlandse theaterwereld. Met hun vrolijke folkdeunen, prachtige kleinkunstliedjes en hilarische autobiografische verhalen hebben ze al heel wat zalen opgezweept, ontroerd en aan het lachen gekregen. Nu komen ze met een gloednieuw programma.


lees meer...l


Mannen Van Naam

"Waargebeurd"

spelen met Sylvia Houtzager

Tot maart 2017 is Sylvia nog op pad met haar band, drievoudig Edison-winnaars FLAIRCK. Daarna zal haar virtuoze vioolspel de muziek van Mannen van Naam naar nog grotere hoogte tillen. De Keltische reels en jigs zullen nog krachtiger klinken en de ontroerende liedjes nog gevoeliger. De bijzondere samenwerking met Sylvia Houtzager betekent voor hen een nieuwe avontuurlijke uitdaging.


lees meer...


l

jwJW Roy & Leon Verdonschot

"Dry Goods & Groceries"
Regie: Frank LammersOp zijn nieuwe album Dry Goods & Groceries (release: oktober 2015) keert JW Roy terug naar zijn roots: de Americana. Op dit eerste Amerikaanse album in tien jaar brengt Roy de muziek waarmee hij zijn trouwe fanschare opbouwde en waarmee hij album na album lovende kritieken oogstte. Het boek dat het album vergezelt geeft aan waar Roy zijn inspiratie vandaan haalde: het staat vol met verhalen over, fotografie en ander beeld van gekoesterde en vergeten singer-songwriters, outlaws en legendes. Tijdens zijn nieuwe theatertour Dry Goods & Groceries speelt Roy zijn nieuwe nummers en andere klassiekers uit zijn Americana-oeuvre, en brengt hij de verhalen achter zijn liedjes. Dat doet hij niet alleen, zelfs niet alleen met zijn band. Roy neemt schrijver Leon Verdonschot mee, die eerder met Rowwen Heze samenwerkte in het theater (de voorstelling ‘Koper’) en met Nico Dijkshoorn (‘Ook voor vrouwen’). Verdonschot vertelt over reizen, lokale winkeltjes en muzikanten, en hij gaat op zoek naar de verhalen van het publiek.lees meer...


l

chat noirLa très illustre compagnie du Chat Noir

'La Vendange'

La très illustre compagnie du Chat Noir is een groep van tien muzikanten uit Nijmegen die zich hebben toegelegd op het schrijven en spelen van Franstalige muziek. Wat begon als drie bevriende muzikanten die iets anders wilden maken dan de rockmuziek die ze gewend waren, heeft geleid tot een tienkoppig orkest, debuutalbum La Vendange en de gelijknamige voorstelling.

lees meer.....

l

jaapJaap Boots

terug naar zee

Na zijn succesvolle ‘One Man Rock N Roll Show 'Donderweg' (bijna 50 shows in seizoen 2014/15) staat alleskunner Jaap Boots een klein jaar later alweer op de planken met een nieuw programma waarin wederom al zijn talenten dreigen samen te komen.

lees meer.....

l

CaboCubaJazz

Een feest dat je ziel raakt...

De grand old glory van de Kaapverdische muziek geeft de scepter door aan de nieuwe generatie.
Opgericht in 2008, heeft CaboCubaJazz inmiddels al internationaal succes, met succesvolle tourneen langs de Nederlandse theaters en clubs,
en op festivals in Canada, Thailand, Oostenrijk, Finland, Cuba, Noorwegen, Malaysia, Israel, Luxembourg en Duitsland.
Een recente highlight was het beroemde Havana Jazz Festival in Cuba 2014.

lees meer.....

l

irisIris Penning

'Spreken Met Suiker'

‘Dat is wat Iris Penning doet: harten stelen. Met haar charmante voorkomen, maar zeker ook met haar prachtige liedjes die vaak een poëtische ondertoon hebben en altijd oprecht en bezield klinken’ (3voor12).

lees meer.....l

scarlet maeScarlet Mae

The Radiator's Broke

Scarlet Mae is de band rondom zangeres, pianist en songwriter Marije van Rijn. Ze schrijft poëtische liedjes op het snijvlak van pop, jazz en folk.


lees meer.....l

sedaaSedaa


De muziek van Sedaa biedt een crossover tussen traditionele Mongoolse muziek met Orientaalse ritmes en Westerse jazz. Soms mystiek en dan weer modern. Sedaa betekent stem… die nog lang na zal klinken in de hoofden van hen die het hoorden en zagen.

lees meer.....l

strafStraf

ZEPPELIN!

Voor hun nieuwste muziektheatervoorstelling laten de mannen van Straf zich inspireren door de waanzin van de redelijken. ZEPPELIN! gaat over de krankzinnigheid die kolkt onder de oppervlakte en de gekte die het gezond verstand verzwelgt. Straf geeft zich over aan de waanzin. En vroeg of laat gaat iedereen voor de bijl.lees meer...l

Nils Fischer & Timbazo

Rumberos a Montón

Een interactief uitgelaten Latin feest voor iedereen - voor dansers en luisteraars! ‘Horns blaring, percussion faster than the speed of light and singers just spitting fire!’ (Salsapower).


lees meer...l


eriksson delcroixEriksson Delcroix

 


2014 was een mooi jaar voor het mooiste countrykoppel van Vlaanderen, Nathalie Delcroix en Bjorn Eriksson. Hun debuutplaat ‘For Ever’ zag het daglicht en werd unaniem gesmaakt, er was de tour met de Broken Circle Bluegrass Band, 20 jaar Laïs, opnames in Nashville in Jack White’s Voice-0-Graph en een immense tour doorheen Vlaanderen.lees meer...


l

revolversThe Revolvers

"The Revolvers Sixties Revival"


Sixties muziek zoals die destijds in ‘Swinging London’ geklonken moet hebben. Zien = geloven!


lees meer...
lijn

simone roeradeSimone Roerade

"Mrs Hips Sings The Bluesl"

 


Een van de allersterkste en mooiste soul-stemmen van Nederland. Simone Roerade werd in de jaren 90 bekend als zangeres van Candy Dulfers Funky Stuff en tourde daarmee de hele wereld rond, formeerde daarna haar band Hips en zong in de jaren daarna met vele grote artiesten en allerlei combinaties.

lees meer.....lijn

andre vdbAndré van den Boogaart

"Sterk Verhaal"

 

André van den Boogaart is een artiest van het authentieke soort. Een gitarist en zanger die het leven ook echt beleeft en dat met rauwe poëzie beschrijft. Zijn liedjes zijn dan ook allemaal rechtstreeks uit het leven gegrepen - als hij binnen een andere muzikale stroming actief zou zijn, zou je zijn creaties tot ‘het levenslied’ kunnen categoriseren. Divers in thematiek, origineel in taalgebruik. Soms in Brabants dialect, soms in het Nederlands met een Brabantse tongval.
lees meer.....

l

bertus borgersBertus Borgers

"De Blues Kleeft Aan Mij"

 

Bertus Borgers (1947) speelt al sinds zijn vijftiende in rockbandjes. In zijn boeken ‘Weg van hier’, ‘ik hou van Herman’ en ‘Onder onze voeten kruipt de Blues’ valt te lezen dat hij wel het een en ander heeft meegemaakt op en achter het podium. En net als in zijn muziek is ook in deze verhalen de Blues nooit ver weg, want de vervreemding en de Weltschmerz waren constant aanwezig in het dagelijks leven van deze rockmuzikant. Op het podium komt dit tot leven als de muzikant Bertus een verteller wordt. Afgewisseld met veel muziek, waarbij hij begeleid wordt door zijn broer Ruud op gitaar, laat hij in ‘de Blues kleeft aan mij’ iedereen meekijken naar de dagelijkse details waar ook rockmuzikanten mee moeten opstaan en leven..

lees meer.....


l

boys named sueBoys Named Sue

"I’ve Been Everywhere"

 


In de eerste theatershow van de Boys Named Sue draait alles om de trein. Waarmee kan je beter door de muzikale wereld van Johnny Cash reizen? De Boys Named Sue nemen u mee op reis.

lees meer.....

l

orfeoLizet Van Beek en Heleen Heeres

"Orfeo en Euridice"
Een opera voor de hele familie

 


In de 18e eeuw componeerde de componist Christoph Gluck op dit verhaal zijn opera "Orfeo ed Euridice". Lizet van Beek en Heleen Heeres maakten hiervan een bewerking die de opera voor kinderen toegankelijk maakt. In 50 minuten bezingen en spelen zij, samen met 2 poppen, het verhaal van Orfeo.lees meer.....
l

de kleine scalaDe Kleine Scala

"Opera Uit een Jurk"

De Kleine Scala is een stijlvolle en humoristische opera voorstelling. We zien een verrijdbaar, rood fluwelen theatergordijn. Daarvoor een accordeonist die een ouverture speelt. Vanuit het doek verschijnt de Opera-Diva gekleed in een enorme barokke Operajurk.


lees meer.....


l

Herman Brock jr.

 

Herman Brock Jr. is een linkshandige bluegrass-, americana- en bluesmuzikant, multi-instrumentalist en singer-songwriter uit Terneuzen. Het begin 2015 op cd en vinyl verschenen bluegrass-album ‘The Old World’ heeft hij opgenomen met medewerking van the Blue Grass Boogiemen, Joost van Es, Janos Koolen, Jeroen Schmohl, Herman Brock Sr, The Brockettes, The Blue Grass Bunch, Laurens Joensen en vele andere groten uit de top van de Nederlandse bluegrass scene. Het bevat veertien nummers van zijn eigen hand en twee van zijn vader Herman Brock Sr.


lees meer.....


l

Ferdi Lancee & Nol Havens

lanceehavensFerdi Lancee & Nol Havens maken samen een reis door hun 30-jarige muzikale geschiedenis. Liedjes en verhalen van beide heren. U mag erbij zijn en u krijgt koffie zoals dat hoort! Een gebakje op de middag...

Matineevoorstelling.
Ferdi Lancee Gitaar,keyboards en zang
Nol Havens Zang,gitaar en percussie


lees meer.....l

hennyWachten Op Henny Van Oirschot

Martijn Neggers, Mathijs Leeuwis, Lisah Baert

Martijn Neggers en Mathijs Leeuwis nemen het publiek mee in de wereld van de complotdenkers. Het gevaar is alomtegenwoordig: de nieuwe wereldorde reikt zelfs tot in onze huiskamers – en dan weet u het wel! Wachten op Henny van Oirschot gaat over twee jongens op een zolderkamertje die proberen de wereld begrijpelijk te maken en tegelijkertijd tussen hoop en vrees verkeren over het al dan niet op komen dagen van hun goede derde vriend: Henny van Oirschot.

lees meer.....
l

discreatorDiscreator

Een emotionele achtbaan; een feest van de bureaucratie!

Bij de Discreator komt u tot rust en tot uw Werkelijke Zelf in een maatschappij die zich als een wervelwind door ons bestaan heen jaagt. Wij worden geleefd door conventies als tijd, waarde en ingesleten patronen. Wij zijn het niet meer die spullen bezitten: spullen bezitten ons! Maar met de Discreator komt daar verandering in.

lees meer.....l

Banjo Circus

Frank Powlesland (UK) maakte begin jaren 90 furore in NL met de band The Lost T shirts of Atlantis. Inmiddels heeft hij een aantal solo /duo straattheatervoorstellingen gemaakt waarmee hij door de wereld trekt. Veel music, veel interactie, circustrucs en comedy. Hieronder drie van zijn shows.
lees meer.....l

ton engelsTon Engels en Eric Coenen

Ton Engels is al sinds de jaren tachtig bekend als voorman van de virtuozenband Blowbeat, waarmee hij in de laatste twee decennia van de vorige eeuw grote successen boekte, in binnen- en buitenland. De zanger/gitarist kent echter ook een totaal ander muzikaal leven. Dat van de Limburger die zijn leven bezingt in het dialect waarmee hij is opgegroeid. De afgelopen jaren heeft hij reeds een aantal bijzondere albums in zijn streektaal op zijn naam geschreven.
lees meer.....
l

Marc Stakenburg en Bo Brocken

Henry Sloan, het geheim van Dockery Farms

OP zaterdag is het feest. Na een week van hard werken op de katoenplantage mag er muziek worden gemaakt. Werkers worden muzikant, katoenplukkers worden dansers. Gitaarspelen leren ze van elkaar, met ongekend resultaat. Dockery Farms is de plek waar de blues wordt geboren.

Charlie Patton, Robert Johnson en Son House werkten allemaal op Dockery en werden later wereldberoemd als grondleggers van de originele Mississippi Deltablues, inspirators voor mensen als Eric Clapton, Keith Richards en Harry Muskee. Maar één man is het mysterie in het verhaal; Henry Sloan. Nooit werd hij op plaat gezet, hij verdween spoorloos en zou de echte aartsvader kunnen zijn van wat decennia later popmuziek ging heten.


lees meer.....l

Bjorn van der Doelen, Mathijs Leeuwis & Jeroen Kant

"Drie Vrienden"

Drie muzikale boezemvrienden die met hun muziek al wel boven het maaiveld uitsteken, maar op de één of andere manier nog niet genoeg worden opgemerkt. De drie heren delen hun liefde voor muziek, het leven en de drank.


lees meer.....