Aanvragen brochure

Aanvragen prijslijst

Home


The Hillbilly Moonshiners play Mumford And Sons

JW Roy

Carnaval der Dieren


De Mannen Van Achterom

Mercy John

Matthews Southern Comfort

Son Of Town Hall

Straf

André Brasseur & band

Iris Penning

Op Zoek Naar Johan

Bertus Borgers

Sam Green

Nils Fischer & Timbazo

Roel Spanjers

Sheewawah

Boys Named Sue


Dries


VOF De Kunst

Mark Olson

Ruud van den Boogaard

Stemmen Uit De Loopgraven

Nol Havens/VOF De Kunst

Jeffrey Halford & The Healers

Laroux

L'Chaim

Mannen Van Naam

Reminder

Bullhorn Sessions

The Dad Horse Experience

La très illustre compagnie
du Chat Noir


Scarlet Mae

Negritos

Sedaa

Simone Roerade

Lizet van Beek en Heleen Heeres


Ton Coppens The Loopstation

De Kleine Scala

Discreator

Banjo Circus

Ton Engels

The Eagles Tribute Band


a night out




Aanmelden Nieuwsbrief




.privacy statement












Laroux

Gekanteld Gras

Muziek en verhalen van onderweg

Eigenzinniger en breekbaarder dan weleer, brengt Laroux verhalen van onderweg en wereldmuziek uit alle windstreken. (Zoals hij eerder deed met zijn eerste programma “Liever een Pallieter”).

Lenny Laroux neemt je mee en laat je kennismaken met muziek vanuit een nieuw perspectief . Herkenbaar maar anders. Hij zingt en speelt daarbij op Accordeon, Trekzak, Talking Drum, Melodica en de Fujara (Slowaakse fluit).

De klankkleur van de muziek uit deze voorstelling ligt in de Balkan, in Ierland en het Vlaanderenland, maar ook diep in de Mississippi delta. Gemengd met vleugjes Americana en African high-life muziek, wordt een pallet gemaakt van eigen nummers en vertellingen, gelardeerd met bewerkingen en teksten van onder andere Brecht, Tom Waits, Johan Verminnen en Wannes van de Velde. Met veel humor wordt er verhaald over de echtheid van de liefde, de troost van de troubadour, het maatschappelijk nut van het anders zijn en de zin van een kassabonnetje.

Wie hoog op een berg staat zal het landschap anders zien. Wie meevaart zal de kades anders aanschouwen. Wie met nieuwe ogen door de stad wandelt, zal de onwetendheid van de nacht, de kou van de ochtend en de snelheid van de dag, met een glimlach beleven. Het leven is mooi. Dus laat het begaan. Zolang de haan maar kraait om ons wakker te houden!

Alles staat bij Laroux in teken van de muze. Muziek bijvoorbeeld wordt ongrijpbaar en vaak mooier als je het kantelt. Zoals het gemaaide gras, dat na meerdere slagen nog steeds groen blijkt te zijn.

De groep oogstte veel succes tijdens de finale van het 8e Utrechtse Kleinkunst Festival. De jury was unaniem van mening dat hun aanstekelijke performance z’n plek wel zal verdienen binnen het theaterlandschap. Laroux wordt begeleid door:

“De Meute”:

Peter de Frankrijker, gitaar mandoline en zang Erik van Es, bas en zang Ad van Emmerik, mondharp en mandoline Wouter Kuyper, trekzak, fluiten en doedelzak* Baaf Stavenuiter, percussie, slap-top cajon en zang

(eventueel aangevuld met gastmuzikanten*)

Recensies:

♦♦♦♦ Folkforum: Laroux is een begenadigd verteller en tekstschrijver en de afwisseling in het repertoire van de zanger getuigd van een open mind.

♦♦♦♦ Musicmaker: De zagende trekzakken en de vele kleuren in de muziek van Laroux zetten je aan tot luisteren. Hij is ongekunsteld. Met teksten die vaak een aanklacht zijn tegen onechtheid.

♦♦♦♦♦ New folk sounds: Laroux heeft met Gekanteld gras een werkstuk neergezet dat volledig uit het hart komt en vele muzikale paden samen laat komen. Hij bewijst zich opnieuw als een kundig tekstschrijver, die een soepel en geloofwaardig taalgebruik hanteert.  Zijn nummers blijven in je hoofd spelen.


Voor de voorwaarden neem contact op met 0497-540054 of stuur een mail naar post@theaterimpresariaat.nl