Aanvragen brochure

Aanvragen prijslijst

Home


The Hillbilly Moonshiners play Mumford And Sons

JW Roy

Carnaval der Dieren


De Mannen Van Achterom

Mercy John

Matthews Southern Comfort

Son Of Town Hall

Straf

André Brasseur & band

Iris Penning

Op Zoek Naar Johan

Bertus Borgers

Sam Green

Nils Fischer & Timbazo

Roel Spanjers

Sheewawah

Boys Named Sue


Dries


VOF De Kunst

Mark Olson

Ruud van den Boogaard

Stemmen Uit De Loopgraven

Nol Havens/VOF De Kunst

Jeffrey Halford & The Healers

Laroux

L'Chaim

Mannen Van Naam

Reminder

Bullhorn Sessions

The Dad Horse Experience

La très illustre compagnie
du Chat Noir


Scarlet Mae

Negritos

Sedaa

Simone Roerade

Lizet van Beek en Heleen Heeres


Ton Coppens The Loopstation

De Kleine Scala

Discreator

Banjo Circus

Ton Engels

The Eagles Tribute Band


a night out
Aanmelden Nieuwsbrief
.privacy statement
André Brasseur & band


De comeback van André Brasseur is een van de mooiste muziekverhalen van de jongste jaren. De koning van het Hammondorgel keert na 40 jaar in de vergetelheid terug met een jonge en straffe begeleidings groep. Hij pakt Pukkelpop (én Wild in’t Park 2017) in en stapelt nu in België de uitverkochte zalen en de onderscheidingen op elkaar. En het beste moet nog komen voor de 78 jaar oude virtuoos. Brasseur brengt anderhalf uur stomend spelplezier waar geen mens stil kan blijven bij zitten. André Brasseur is een absolute topper.

Brasseur zit zonder dat u het weet tussen uw oren. Iedereen die de 20ste eeuw bewust heeft gemaakt, moet zeker ooit André Brasseur (°1939) gehoord hebben. Zijn nummers kregen overvloedige airplay en waren in heel Europa populair als intro-tunes voor radio- en televisieprogramma’s. Zijn grootste hit ‘Early Bird Satellite’ (1965) was een internationale millionseller.Noel Edmonds gebruikte ‘Holiday’ op BBC Radio 1, ‘Early Bird Satellite’ was de titelmelodie van de Duitse televisieuitzending Micro-Macro, ‘Pursuit’ leidt Micro Scope op het Franse station Europe 1 in…De zogeheten ‘zeezenders’ plunderen de hele catalogus. Het waren illegale radiostations die eind jaren 60, begin jaren 70 uitzonden vanop een schip op de Noordzee. Ze mikten op luisteraars in België, Nederland en Groot-Brittannië. De bekendste zenders waren Radio Mi Amigo, Radio Veronica, Radio Atlantis en Radio Caroline. De populairste tunes van Brasseur waren ‘The Kid’, ‘Experience’ en het onvermijdelijke ‘Early Bird Satellite’.

Hij is de chouchou van James Brown en Claude François. En hij speelt mee op de grootste successen van Vaya Con Dios. Het oeuvre van Brasseur heeft na een halve eeuw nauwelijks aan kracht ingeboet. Dat was ook de reden waarom Jan Delvaux en Jimmy Dewit (a.k.a. DJ Bobby Ewing), bekend van Belpop Bonanza, hem in het voorjaar van 2015 benaderden met de vraag of hij al die classics nog eens zou willen spelen met een straffe begeleidingsgroep.

Parallel rees ook het idee om – eindelijk – een volledig carrière-overzicht van de man uit te brengen op cd en vinyl. Tot dusver werden namelijk alleen de hits verzameld. Terwijl Brasseur een pak onwaarschijnlijke nummers heeft gemaakt. De compilatie ‘Lost Gems from the 70’s’ (2016/sdBan Records/N.E.W.S.) blijft zijn weg vinden naar een nieuw publiek.

In maart 2016 werd de nieuwe Brasseur voorgesteld tijdens Leuven Jazz. Aan zijn zijde: Dirk Jans (drums), Ben Van Camp (gitaar) en Ben Brunin (bas), Jo Hermans (trompet) en Wietse Meys (sax). Jans is de drummer van De Mens, de Bennen zaten ook bij Isolde et Les Bens en de blazers hoor je tegenwoordig overal waar kwaliteit wordt verwacht.

De groep is helemaal ingespeeld, de vonk is overgeslagen en Brasseur is in vorm.


Voor de voorwaarden neem contact op met 0497-540054 of stuur een mail naar post@theaterimpresariaat.nl