Aanvragen brochure

Aanvragen prijslijst

Home


The Hillbilly Moonshiners play Mumford And Sons

JW Roy

Carnaval der Dieren


De Mannen Van Achterom

Mercy John

Matthews Southern Comfort

Son Of Town Hall

Straf

André Brasseur & band

Iris Penning

Op Zoek Naar Johan

Bertus Borgers

Sam Green

Nils Fischer & Timbazo

Roel Spanjers

Sheewawah

Boys Named Sue


Dries


VOF De Kunst

Mark Olson

Ruud van den Boogaard

Stemmen Uit De Loopgraven

Nol Havens/VOF De Kunst

Jeffrey Halford & The Healers

Laroux

L'Chaim

Mannen Van Naam

Reminder

Bullhorn Sessions

The Dad Horse Experience

La très illustre compagnie
du Chat Noir


Scarlet Mae

Negritos

Sedaa

Simone Roerade

Lizet van Beek en Heleen Heeres


Ton Coppens The Loopstation

De Kleine Scala

Discreator

Banjo Circus

Ton Engels

The Eagles Tribute Band


a night out
Aanmelden Nieuwsbrief
.privacy statement
Carnaval Der dieren

(kinder/familievoorstelling)

Nol Havens en piano duo Martijn en Stefan Blaak

Het is nacht, en alle dieren in de dierentuin liggen lekker te slapen. Behalve Camille de aap. “Ik wou dat er eens iets leuks gebeurde”, zucht de aap en hij leunt slaperig tegen de deur van zijn hok. Wat is dat? De deur gaat langzaam open. Is dat even een verrassing! Met één sprong is Camille buiten.En zo begint de reis van Camille door de dierentuin. Hij brengt een bezoek o.a. aan de chagrijnige leeuwen, de angstige kippen, een overijverig muildier, de relaxte schildpad, de prikkelbare olifanten, de lenige kangoeroes, de sierlijke vissen en de vrolijke vogels.

De fantasierijke teksten van Hetty Heyting, in deze voorstelling verteld door rasverteller Nol Havens, laten alle emoties voorbijkomen. Ze prikkelen de fantasie en laten kinderen zien welke reacties er bij welke emoties verwacht kunnen worden. Als in een echte fabel zijn de dieren net mensen.

De muziek bij deze muziektheatervoorstelling werd geschreven voor Camille Saint-Saëns (1835-1921). Hij schreef “Le carnaval des animeaux” in 1886 en het zijn voornamelijk de karakteristieke eigenschappen van de dieren die, een beetje spottend maar soms ook zeer treffend, worden weergegeven. Saint-Saëns schreef het werk puur en alleen voor het plezier van zichzelf en zijn vrienden. Tijdens zijn leven werd het stuk slechts één keer voorgedragen. Het werk bleef bijna 30 jaar liggen en werd pas in 1922 voor het eerst uitgegeven. In de loop der tijd won het stuk enorm aan populariteit. Het pianoduo Martijn en Stefan Blaak behoort tot de top van pianoduo’s van hun generatie. De cum laude afgestudeerde broers concerteren op vele podia in o.a. Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Spanje, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Ze brachten werken van vooraanstaande componisten in première en hun concerten en cd’s worden uitgezonden voor radio en televisie door o.a. de NTR, AVROTROS, VPRO, Concertzender, Westdeutsche en Bayerische Rundfunk, RAI Italia, Radio Klara en Radio France.Nol Havens
Wat aanvankelijk lijkt op een vriendelijk bedoeld, eenmalig eerbetoon van VOF de Kunst aan het prachtige oeuvre van Annie M.G. Schmidt, leidt tot een reeks zeer succesvolle kindercd’s. Unieke kinderliedjes worden door de band in een eigentijds jasje gestoken en vastgelegd op o.a. de cd’s ‘Dikkertje Dap‘ (3x platina) en ‘De Lapjeskat‘. VOF de Kunst speelt drie seizoenen lang mee in Sesamstraat, met als logisch gevolg de cd ‘Liedjes uit Sesamstraat‘.

Nol Havens/VOF de Kunst en Erik van Muiswinkel stonden jarenlang met hun familievoorstellingen in uitverkochte theaters. De kinderen van toen zijn de ouders van nu. In deze voorstelling zitten Martijn en Stefan aan de piano en gaat Nol vertellen en zingen. Wat is klassieke muziek? En wat is een vleugel? Kan Dikkertje Dap ook klassiek klinken? Hoe klinken dieren? Kinderen mogen Nol af en toe helpen want een aap kan ook niet alles!

Voor de voorwaarden neem contact op met 0497-540054 of stuur een mail naar post@theaterimpresariaat.nl