Aanvragen brochure

Aanvragen prijslijst

Home


La Très Illustre Compagnie du Chat Noir Extraordinaire

De Mannen van Achterom

Straf

Son of Town Hall (USA/UK)


Nol Havens


Matthews Southern Comfort

Bertus Borgers

Op Zoek Naar Johan

Iris Penning

Jankobus Seunnenga & Dick Vestdijk

Stemmen Uit De Loopgraven

Roel Spanjers

Malford Milligan

Eli Goffa

Maria & The Bandit

L'Chaim

Simone Roerade

Mercy John

Mark Olson

Negritos  (Arg)

Blue Rose Code

Dries

Reminder

Jeffrey Halford & The Healers

André Brasseur & Band

Marutyri

Sedaa

Carnaval der Dieren

Orfeo en Euridice

Boys Named Sue

The Hillbilly Moonshiners play Mumford And Sons

The U2 Tribute

Creedence Clearwater Survival

The Policed

Queenmania (It)

The Eagles Tribute Band

Nils Fischer & Timbazo

Verbraak | Van Bijnen


Aanmelden Nieuwsbrief
.privacy statement
IRIS PENNING

'Welkom in de hersenkroeg'
Welkom in de hersenkroeg van Iris Penning. Samen met multi-instrumentalist Jorick Bronius neemt ze je mee in haar wereld. Vrolijk, soms duister, en boven alles met een nadruk op de tekst. Het is poëtische pop, waarmee Iris Penning haar verhaal vertelt. Een looppedaal, uitheemse instrumenten, twee stemmen en een heleboel woorden vormen het recept van de avond.Iris Penning bracht twee platen uit die goed werden ontvangen, deelde het podium met Spinvis, en stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland.  

"Spinvis knikt instemmend, Ramses Shaffy en Maarten van Roozendaal zien van bovenaf dat het goed is. Koesteren die plaat." – OOR

‘Dat is wat Iris Penning doet: harten stelen. Met haar charmante voorkomen, maar zeker ook met haar prachtige liedjes die vaak een poëtische ondertoon hebben en altijd oprecht en bezield klinken’ (3voor12).

Iris Penning etaleert op haar nieuwe album een volwassen schrijfstijl en een constante drift om te experimenteren. Popmuziek met kleinkunst invloeden, hier en daar subtiele psychedelische randjes en boven alles een nadruk op poëzie.Iris Penning studeerde vorig jaar af aan het Rock City Institute in Eindhoven. Tijdens die studie snelde haar naam al aan haar vooruit. Ze deed in een korte tijd vele optredens. Zo stond ze o.a. in het voorprogramma van Spinvis, Janne Schra en De Dijk. Ze was finalist in de Grote Prijs van Nederland in Paradiso, een van de uitverkorenen voor het Proud of the South project en speelde zich een slag in de rondte tijdens de Popronde.

Ondertussen maakte ze een album (Droomverf) en recent nog een EP (Psilocine). Bij beiden projecten werkte ze samen met experiment-producer Ralph Timmermans (o.a. Signe Tollefsen, United Cowboys (theater), Mindpark).


 

Voor de voorwaarden neem contact op met 0497-540054 of stuur een mail naar post@theaterimpresariaat.nl